Baklijsten

Baklijsten of doeklijsten zijn uitermate geschikt voor het inlijsten van een linnen, katoenen of canvas doek gespannen of andere materialen gespannen op een houten frame of spieraam. Ook worden baklijsten gebruikt voor het inlijsten van MDF- of andere houten panelen. Ook hebben wij 3D-baklijsten, voor dieptewerk. De 3D-baklijsten zijn 10 millimeter dieper dan de normale baklijsten. Normaal gesproken zijn baklijsten gemaakt van ayoushout (ayushout). Dit is al zeer stevig hout, maar toch laag in gewicht.  

De baklijsten zijn in diverse kleuren te krijgen, maar ook in een ongelakte variant (blank ongelakt) die zelf op kleur te brengen is. Onze baklijsten wordt ook wel frontloaders genoemd, dit betekent dat u gemakkelijk via de voorzijde het canvas- of linnendoek erin kunt zetten. Daarna wordt het doek stevig vastgezet door het vast te schroeven aan de achterzijde. Zo kunt u uw werk gemakkelijk zelf inlijsten. De lijst wordt zonder ophangdraad of -ogen geleverd, maar de lijst wordt vaak gecombineerd met dit ophangsysteem.

 Let op: onze baklijsten worden standaard 5 mm groter gezaagd, dus 5 mm rondom. Een 50 cm x 50 cm wordt dan een 51 cm x 51 cm. Dit om de toleranties op de spielatten, bijvoorbeeld veroorzaakt door tordering, op te vangen.

 Baklijsten met maten groter dan 70 cm x 100 cm worden geleverd als vier losse baklijstdelen met een Mix&Match-systeem. Dit is erg gemakkelijk in elkaar te zetten. Alle onderdelen worden meegeleverd en u heeft alleen een hamertje nodig om de baklijst in elkaar te zetten.

 Ook worden onze baklijsten gebruikt voor het inlijsten van bijvoorbeeld MDF- of andere houten panelen.  Een baklijst dient niet alleen als decoratie, maar ook ter bescherming (bijvoorbeeld bij het vervoeren van de doekramen). Zo blijven ingelijste schilderdoeken of andere projecten onbeschadigd in deze baklijsten.

De baklijsten worden vervaardigd in onze eigen fabriek en wij zijn slechts een groothandel: we leveren alleen aan bedrijven. U kunt de baklijst ook combineren met een ophangsysteem van Arti Teq.