Baklijst

Een baklijst is ideaal voor het inlijsten van een gespannen doek van katoen, linnen of canvas. Ook kan men een baklijst inzetten voor het andere materialen die zijn gespannen op een houten frame of spanraam. De lijst kan ook gebruikt worden voor het inlijsten van houten panelen, zoals bijvoorbeeld van MDF. Voor dieptewerk biedt Mavanti ook speciale 3D-baklijsten. De diepte van deze lijsten is 10 millimeter dieper dan de normale baklijsten. Een normale baklijst is vaak gemaakt van ayoushout. Dit materiaal is stevig, maar toch ligt in gewicht. Mavanti biedt ook raminhouten baklijsten aan. Ideaal voor baklijsten die vaak vervoerd worden of op een kwetsbare plek heangen. 

 

Baklijst kleur, vorm en montage

Bij Mavanti is de baklijst verkrijgbaar in diverse kleuren. Wanneer de kleur er toch niet bij zit hebben wij ook een ongelakte variant die men zelf op kleur kan brengen. Het doek wordt bij een Mavanti baklijst altijd gemakkelijk via de voorzijde in de lijst gezet. Dit noemen we ook wel frontloaders. Nadat het doek is. Geplaatst wordt het met de schroeven aan de achterzijde stevig vastgezet. Dit maakt het heel eenvoudig om het werk zelf in te lijsten. Levering gebeurt altijd zonder ophangogen of -draad. De lijsten worden wel vaak met dit systeem gecombineerd. 

 

Maten baklijst

De baklijsten worden altijd 5 millimeter groter gezaagd, dat is dus 2,5 millimeter rondom. Een lijst van 50 centimeter bij 50 centimeter wordt daarom ook 50,5 centimeter bij 50,5 centimeter. Dit doen wij om toleranties op spielatten op te vangen. Toleranties worden vaak veroorzaakt door tordering. 

 

Een baklijst die groter is dan 70 bij 100 centimeter wordt standaard geleverd als vier losse baklijstdelen. Deze delen zijn met een hamertje zeer gemakkelijk in elkaar te zetten. 

 

Productie

Een baklijst van Mavanti is altijd geproduceerd in onze eigen fabriek. Wij als groothandel leveren deze lijsten aan bedrijven. Onze productie, assemblage, afwerking, verpakking en logistiek zijn van een zeer hoog niveau. Mede door de regelmatige kwaliteitscontroles die wij uitvoeren. 

  

Bekijk ons assortiment aan baklijsten.