Baklijsten

Een baklijst is ideaal voor het inlijsten van een gespannen doek van katoen, linnen of canvas. Baklijsten worden ook wel schilderijlijsten of doeklijsten genoemd. Ook kan men een baklijst inzetten voor het andere materialen die zijn gespannen op een houten frame of spanraam. De lijst kan ook gebruikt worden voor het inlijsten van houten panelen, zoals bijvoorbeeld van MDF. Voor dieptewerk biedt Mavanti ook speciale 3D-baklijsten. De diepte van deze lijsten is 10 millimeter dieper dan de normale baklijsten. Een normale baklijst is vaak gemaakt van ayoushout. Dit materiaal is stevig, maar toch ligt in gewicht. Mavanti biedt ook raminhouten baklijsten aan. Ideaal voor baklijsten die vaak vervoerd worden of op een kwetsbare plek hangen. 

Bekijk direct ons assortiment en de prijzen in onze webshop. Omdat wij onze producten alleen aan bedrijven verkopen moet u inloggen om de prijzen te kunnen zien. Nog geen account? Registreer dan direct, na 1 a 2 werkdagen accepteren wij uw account en kunt u rustig shoppen.

Doeken inlijsten in een baklijst

Bij Mavanti is de baklijst verkrijgbaar in diverse kleuren. Wanneer de kleur er toch niet bij zit hebben wij ook een ongelakte variant die men zelf op kleur kan brengen. Het doek is bij een Mavanti baklijst altijd eenvoudig via de voorzijde in de lijst te zetten. Dit noemen we ook wel frontloaders. Nadat het doek is geplaatst kunt u hem met schroeven aan de achterzijde vast zetten. Dit alles maakt het inlijsten van een doek of paneel erg eenvoudig. De baklijsten leveren wij zonder ophangogen of -draad. Deze zijn eenvoudig bij te bestellen.

Schilderijlijsten

Onze baklijsten worden ook veel gebruikt door schilders of kunstenaars. Veel schilders gebruiken linnen doeken, en willen deze vervolgens stijlvol tonen middels een schilderijlijst. Hiervoor zijn onze baklijsten erg geschikt. Al onze schilderijlijsten worden op maat gemaakt. Voor meer informatie kunt u ons bereiken via sales@mavanti.nl.

Maten baklijst

Wij zagen de baklijsten altijd 5 millimeter groter per zijde, dat is dus 2,5 mm rondom. Een lijst van 50 cm bij 50 cm wordt daarom ook 50,5x50,5 cm. Dit doen wij om toleranties op spielatten op te vangen. Toleranties worden vaak veroorzaakt door tordering. 

Een baklijst die groter is dan 70 bij 100 centimeter wordt standaard geleverd als vier losse baklijstdelen. Deze delen zijn met een hamertje zeer gemakkelijk in elkaar te zetten. 

Productie

Een baklijst van Mavanti is altijd geproduceerd in onze eigen Nederlandse fabriek. Wij als groothandel leveren deze lijsten aan bedrijven. Onze productie, assemblage, afwerking, verpakking en logistiek zijn van een zeer hoog niveau. Mede door de regelmatige kwaliteitscontroles die wij uitvoeren. 

Baklijsten op maat

Doordat wij alle baklijsten op bestelling maken in onze fabriek is het voor ons ook mogelijk om deze speciaal op maat te maken. Neem hiervoor contact op met onze medewerkers via: sales@mavanti.nl.

Lijst voor canvas doek

Bent u op zoek naar een lijst voor uw canvas doek? Kies dan voor de baklijsten van Mavanti. Deze baklijsten zijn van hoge kwaliteit en geven uw canvas doek extra uitstraling. Daarnaast zijn wij tijdens kantooruren beschikbaar voor advies. Wij verkopen onze producten alleen aan bedrijven.

Bekijk ons assortiment
Direct Registeren